Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 449

Dodano:

Odsłon: 2733

Szybko znikają z talerza

Składniki

  • Pieczarki dowolna ilość
  • Cebula
  • Natka pietruszki
  • Kilka ząbków czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej
  • margaryna
  • Jajko
  • Bułka tarta
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć,obrać i odciąć korzonki. Kapelusze pieczarek delikatnie wydrążyć. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Korzonki pieczarek drobno pokroić i razem z wydrążonym miąższem z kapeluszy,cebulą i czosnkiem przesmażyć na łyżce margaryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia.

  2. Pokroić drobno natkę pietruszki i wymieszać z farszem.

  3. Kapelusze pieczarek nafaszerować. Obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń