Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki z grilla

Pieczarki z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10191

Dodano:

Odsłon: 7603

Pieczarki z grilla

Składniki

  • 7 pieczarek portobello
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • 50 g tartej mozzarelli
  • pół cebuli
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z pieczarek odcinamy nóżki. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę nóżki pieczarek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia. Po ostudzeniu dodajemy do tego małe kawałki sera pleśniowego, mozzarellę, świeżo zmielony pieprz i natkę. Na rozgrzany grill kładziemy pieczarki od strony blaszek, grillujemy 10 minut. Po tym czasie odwracamy grzyby, napełniamy je farszem i grillujemy kolejne 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nina-Rusin 12 września 2018 pieczarki w ogóle się nadaje doskonale do takich dań, kupiłem wzeszłym roku grill elektryczny BREVILLE DuraCeramic, to byl dobry zakup bo znacznie umila nam obiady teraz

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 06 września 2017 Co to za skład! Tego nie możesz jeść! Na A!...podam adres gdzie przesłać ;) Wybierz jakiegoś super express "dowoziciela"...czekam :P Ty ani mnie się waż! Nie rusz! :P Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 września 2017 Co prawda nie rosną u nas na działce, ale przepis wypróbujemy.
Info pewne na 200 % ;)
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń