Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie łatwe i pyszne
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26328
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1592
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26328
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1592
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i smażyć 5 min. Dodać natkę i smażyć jeszcze 1 minutę.
Bułkę namoczyć dokładnie w wodzie i dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać gałkę muszkatołową, jajko, sól, mejeranek i paprykę. Na koniec dodać też boczek i cebulę.
Blaszkę wysmarować olejem lub smalcem, lekko posypać tartą bułką. Wyłożyć 1/2 mięsa, położyć jajka i przykryć resztą mięsa.
Piec 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piecyku na 20 min.
Najlepsza jest na zimno z chlebem:)))