Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie łatwe i pyszne
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2942
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2942
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i smażyć 5 min. Dodać natkę i smażyć jeszcze 1 minutę.
Bułkę namoczyć dokładnie w wodzie i dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać gałkę muszkatołową, jajko, sól, mejeranek i paprykę. Na koniec dodać też boczek i cebulę.
Blaszkę wysmarować olejem lub smalcem, lekko posypać tartą bułką. Wyłożyć 1/2 mięsa, położyć jajka i przykryć resztą mięsa.
Piec 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piecyku na 20 min.
Najlepsza jest na zimno z chlebem:)))