Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie łatwe i pyszne
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25012
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25012
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i smażyć 5 min. Dodać natkę i smażyć jeszcze 1 minutę.
Bułkę namoczyć dokładnie w wodzie i dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać gałkę muszkatołową, jajko, sól, mejeranek i paprykę. Na koniec dodać też boczek i cebulę.
Blaszkę wysmarować olejem lub smalcem, lekko posypać tartą bułką. Wyłożyć 1/2 mięsa, położyć jajka i przykryć resztą mięsa.
Piec 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piecyku na 20 min.
Najlepsza jest na zimno z chlebem:)))