Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie łatwe i pyszne
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3459
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2507
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3459
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2507
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i smażyć 5 min. Dodać natkę i smażyć jeszcze 1 minutę.
Bułkę namoczyć dokładnie w wodzie i dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać gałkę muszkatołową, jajko, sól, mejeranek i paprykę. Na koniec dodać też boczek i cebulę.
Blaszkę wysmarować olejem lub smalcem, lekko posypać tartą bułką. Wyłożyć 1/2 mięsa, położyć jajka i przykryć resztą mięsa.
Piec 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piecyku na 20 min.
Najlepsza jest na zimno z chlebem:)))