Przekąski Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
mieso wymieszac z jajkiem surowym,bulka,3 lyzkami wody,posiekaną drobno cebulą,dodac majeranek i pieprz do smaku
polowe masy rozsmarowac w natluszczonej formie,na tym ulozyc jajka na twardo,przykryc reszta masy,polac lyzką stopionego smalcu i piec 45 min.w temperaturze 200 stopni
w trakcie polewac resztą smalcu.Kostke rosolową rozrobic w 3 lyzkach gorącej wody,polac gotową pieczen
odstawic jeszcze na 10 min. do piekarnika,ostudzic i konsumowac :D
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

gosiah1 09 października 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis super - wypróbowałam i polecam4 Kto głosował? | Odpowiedz

alicho05 15 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Podobną pieczeń robię z kawałkami żółtego sera (morski lub tylżycki) lub z pieczarkami wcześniej sparzonymi w osolonej wodzie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kajkab3 11 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Ja również robię bardzo podobną, wszyscy się nią zajadają, świetna jest zarówno na ciepło jak i na zimno. W moim przepisie jest dużo więcej przypraw,min. oregano , natka pietruszki, bazylia i gałka muszkatołowa, ale oczywiście jak kto lubi.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 10 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubie potrawy z mielonego miesa,bardzo dobry przepis.4 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 10 maja 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo dobra pieczeń, ,,,,,,,,,,4 Kto głosował? | Odpowiedz

palooka 10 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Robię bardzo podobną pieczeń, po prostu jest super:)4 Kto głosował? | Odpowiedz