Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i ciekawe podanie piersi z kurczaka.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2794
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2794
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 543
Składniki
Piersi z kurczaka pociać na male kotleciki lub w paski o ok 3 cm grubości. Przekladamy do miski. Robimy marynatę - mieszamy jogurt, miód, musztardę i przyprawy. Zalewamy nia kurczaka. Marynujemu ok 15 minut do pol godziny.
Marynowanego kurczaka, obtaczamy w pokruszonych platkach kukurydzianych i smazymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Płatki lekko sie zarumienią, a miód z marynaty się skarmelizuje.
Usmażone kawalki kurczaka suszymy na papierowych ręcznikach.
Podajemy na ciepło jako danie główne lub na zimno w postaci paseczkow (mozna je np dorzucic do sałaty lodowej, z pomidorkami cherry i lekkim sosem ziołowym).