Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i ciekawe podanie piersi z kurczaka.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32697
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 265
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32697
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 265
Składniki
Piersi z kurczaka pociać na male kotleciki lub w paski o ok 3 cm grubości. Przekladamy do miski. Robimy marynatę - mieszamy jogurt, miód, musztardę i przyprawy. Zalewamy nia kurczaka. Marynujemu ok 15 minut do pol godziny.
Marynowanego kurczaka, obtaczamy w pokruszonych platkach kukurydzianych i smazymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Płatki lekko sie zarumienią, a miód z marynaty się skarmelizuje.
Usmażone kawalki kurczaka suszymy na papierowych ręcznikach.
Podajemy na ciepło jako danie główne lub na zimno w postaci paseczkow (mozna je np dorzucic do sałaty lodowej, z pomidorkami cherry i lekkim sosem ziołowym).