Przekąski Przepis na:
piersi z kurczaka z grzybami i zupie cebulowej

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 21
Dodano: 12.02.2010
Odsłon: 1437
Składniki
- piersi z kurczaka, 4 sztuki
- świeże pieczarki lub ze słoika w zalewie solonej, 1 słoik duży
- Śmietana 30%, 500 ml
- zupa cebulowa Knorr, 2 opakowania
- pieprz
- sól
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Filety z kury pokroić w paski. Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
-
Świeże pieczarki obrać ze skórki pokroić lub pieczarki z słoika odcedzić z zalewy. Pieczarki przełożyć na filety z kury.
-
Śmietanę 30% przelać do miseczki wymieszać z 2 opakowaniami zupy cebulowej. Zalać pieczarki i filety.
-
Zapiekać ok 45 min w temp. 180 stopni
Komentarze do przepisu (0)