Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, pikantne, inne ;) w skladnikach podalam na 2 rozne farsze, jeden ziemniaczany-warzywny a drogi miesny....ja wole warzywny
Pierogi z serem lubią nie tylko dzieci ale również dorośli . Prosty przepis ....
Odsłon: 4932
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12560
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1015
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 197
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12560
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1015
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 197
Składniki
]na pikantne pierozki robimy ciasto jak na pierogi (2,5 szk maki, 1 jajko, lyzeczka sody lub proszku do pieczenia szczypta soli, ok 1 szk cieplej wody-tyle wody ile potrzeba, 3 lyzki oliwy; wszystko zagniatamy, wazne aby szybko, wtedy siasto bedzie miekie) - ilosc ciasta wystarczy na 1 farsz, ewent pol na pol farsz miesny 500 g miesa mielonego (ja robie z baraniny, ale daj co masz) 1 duza cebula 3 zabki czosnku duza swieza papryka duza marchewka szklanka mrozonego zielonego groszku 2 pomidory (ewent. 2 lyzki koncentratu) swieza kolendra (duzo) sol, pieprz, chili, mielona kolendra, curry, kurkuma - ja daje wszystko co mam - tak do smaku oliwa (w zaleznosci jak jest tluste mieso) przygotowanie cebulke pokroic, podsmazyc na oleju, dod pokrojony czosnek, podsmazyc. jak zlote beda do dac pomidory i kolendre i znow lekko poddusic. pokroic drobno papryke i marchewke dodac do cebulki, dodac zielony groszek. wszystko wymieszac. dodac mieso mielome i przyprawy. poddusic ok 20-30 min pod przykryciem, mieszac czasami. jesli bedzie za duzo sosu to nadal dusic bez przykrycia na wiekszym ogniu, mieszajac az sos wyparuje. przed nadziewaniem ciasta ostudzic farsz. nakladac go mala lyzeczka, tak jest latwiej. farsz z ziemniakow 8 duzych ziemniakow ugotowanych w mundurkach peczek szczypiorku duza marchewka sieza duza papryka (czerwona) 1,5 szk zielonego groszku duzo swiezej kolendry 2 pomidory sol, pieprz, mielona kolendra, curry, chili.......co chcesz oliwa do smazenia sposob przydotowania ziemniaki obraz i pokroic w mala kosteke wsypac do miski na patelni rozgrzac olej wsypac pokrojony szczypiorek, i reszte pokrojonych warzyw a takze groszek, poddusic ok 10 min, dodac posiekana kolendre i przyprawy. dusic ok 3 min. dodac do ziemniakow i wymieszac, jak za malo slone dodac sol. i mozna juz nadziewac smazenie na patelni rozgrzac duza ilosc oleju. smazyc z oby stron do zlotosci (z kazdej ok 1 min) podawac mozna z jogurtem, ale wazne jest by byl on dosc gesty i kwasny.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Grillowane mini kebaby
Przekąski
Szparagi z serem i boczkiem
Przekąski
Tarta "szachownica" ze szparagami, pesto i camembertem
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Grillowane mini kebaby
Proste i szybkie w przygotowaniu, idealna propozycja na grilla.
Odsłon: 91
Szparagi z serem i boczkiem
Sezon szparagowy w pełni tak więc przygotowałam dla was przepyszne szparagi z...
Odsłon: 321