Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, niektórzy twierdzą że na skrzydełkach z kurczaka prawie w ogóle nie ma mięsa, a żeby się do niego dostać trzeba się nieźle ubrudzić, ja jestem innego zdania i postaram się udowodnić i zarazem zachęcić Was do wykonania tego prostego przepisu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1062
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18065
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1062
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18065
Składniki
Proporcje marynaty na 4 duże skrzydełka. Przygotowanie skrzydełek zaczniemy od umycia ich i przecięcia na 3 części (Końcówki lotek nie będą nam potrzebne), czyli z jednego skrzydełka powstaną nam dwa fajne kawałki mięsa. Do ich przecięcia użyłem nożyc kuchennych widocznych na zdjęciu poniżej.
Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 20 min. Blachę wyłożyć papierem. Skrzydełka piec przez 45 min w temperaturze 170 °C. Skrzydełka można podać na wiele sposobów np. jako przekąska do piwa bądź podać je na obiad z ryżem i warzywami.