Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, niektórzy twierdzą że na skrzydełkach z kurczaka prawie w ogóle nie ma mięsa, a żeby się do niego dostać trzeba się nieźle ubrudzić, ja jestem innego zdania i postaram się udowodnić i zarazem zachęcić Was do wykonania tego prostego przepisu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7199
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20160
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 770
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7199
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20160
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 770
Składniki
Proporcje marynaty na 4 duże skrzydełka. Przygotowanie skrzydełek zaczniemy od umycia ich i przecięcia na 3 części (Końcówki lotek nie będą nam potrzebne), czyli z jednego skrzydełka powstaną nam dwa fajne kawałki mięsa. Do ich przecięcia użyłem nożyc kuchennych widocznych na zdjęciu poniżej.
Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 20 min. Blachę wyłożyć papierem. Skrzydełka piec przez 45 min w temperaturze 170 °C. Skrzydełka można podać na wiele sposobów np. jako przekąska do piwa bądź podać je na obiad z ryżem i warzywami.