Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu, co wcale nie ujmuje im smaku
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15060
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2163
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15060
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2163
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Składniki
Wlać żółtka do kukurydzy, dokładnie wymieszać.
Przesiać razem mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia, wsypać do kukurydzy.
Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Podgrzać olej na średnim ogniu do temperatury 180 st.
Wykładać ciasto łyżką na gorący olej. Po usmażeniu jednej strony placków, odwrócić. Wyjmować, gdy się przyrumienią. Podawać odrazu. SMACZNEGO!