Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu, co wcale nie ujmuje im smaku
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68931
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68931
Składniki
Wlać żółtka do kukurydzy, dokładnie wymieszać.
Przesiać razem mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia, wsypać do kukurydzy.
Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Podgrzać olej na średnim ogniu do temperatury 180 st.
Wykładać ciasto łyżką na gorący olej. Po usmażeniu jednej strony placków, odwrócić. Wyjmować, gdy się przyrumienią. Podawać odrazu. SMACZNEGO!