Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu, co wcale nie ujmuje im smaku
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Składniki
Wlać żółtka do kukurydzy, dokładnie wymieszać.
Przesiać razem mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia, wsypać do kukurydzy.
Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Podgrzać olej na średnim ogniu do temperatury 180 st.
Wykładać ciasto łyżką na gorący olej. Po usmażeniu jednej strony placków, odwrócić. Wyjmować, gdy się przyrumienią. Podawać odrazu. SMACZNEGO!