Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki tarte na grubej tarce, a nie tradycyjnie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1435
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1435
Składniki
Ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i paprykę dokładnie myjemy, osuszamy i również ścieramy na grubej tarce. Odcedzamy wodę od startych ziemniaków, pieczarek i papryki. Następnie wszystkie starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy mąkę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie łyżką mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni, a następnie łyżką przekładamy przygotowany farsz na placki i smażymy.