Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki tarte na grubej tarce, a nie tradycyjnie
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i paprykę dokładnie myjemy, osuszamy i również ścieramy na grubej tarce. Odcedzamy wodę od startych ziemniaków, pieczarek i papryki. Następnie wszystkie starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy mąkę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie łyżką mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni, a następnie łyżką przekładamy przygotowany farsz na placki i smażymy.