Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki tarte na grubej tarce, a nie tradycyjnie
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 105
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1034
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 105
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1034
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Składniki
Ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i paprykę dokładnie myjemy, osuszamy i również ścieramy na grubej tarce. Odcedzamy wodę od startych ziemniaków, pieczarek i papryki. Następnie wszystkie starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy mąkę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie łyżką mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni, a następnie łyżką przekładamy przygotowany farsz na placki i smażymy.