Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa jako drugie danie lub samodzielne danie gorące.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8244
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2823
Polecam.
Odsłon: 1463
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8244
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2823
Polecam.
Odsłon: 1463
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
Składniki na masę mięsną włożyć do miski i dobrze wymieszać, Podzielić na 4 części. Plastry mięsa wyklepać jak na tradycyjne rolady. Nałożyć masę mięsną zwinąć. Owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami.Cebulę zeszklić włożyć rolady posypać solą, papryką,Obsmażyć i zalać wszystko ciepłą wodą. Dusić około 30 min. Wyłożyć rolady odwinąć nitkę, sos zakłócić mąką. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jarzyny wg uznania.