Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa jako drugie danie lub samodzielne danie gorące.
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 778
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 946
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2551
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 778
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 946
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2551
Składniki
Składniki na masę mięsną włożyć do miski i dobrze wymieszać, Podzielić na 4 części. Plastry mięsa wyklepać jak na tradycyjne rolady. Nałożyć masę mięsną zwinąć. Owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami.Cebulę zeszklić włożyć rolady posypać solą, papryką,Obsmażyć i zalać wszystko ciepłą wodą. Dusić około 30 min. Wyłożyć rolady odwinąć nitkę, sos zakłócić mąką. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jarzyny wg uznania.