Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa jako drugie danie lub samodzielne danie gorące.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30978
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3664
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5045
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30978
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3664
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5045
Składniki
Składniki na masę mięsną włożyć do miski i dobrze wymieszać, Podzielić na 4 części. Plastry mięsa wyklepać jak na tradycyjne rolady. Nałożyć masę mięsną zwinąć. Owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami.Cebulę zeszklić włożyć rolady posypać solą, papryką,Obsmażyć i zalać wszystko ciepłą wodą. Dusić około 30 min. Wyłożyć rolady odwinąć nitkę, sos zakłócić mąką. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jarzyny wg uznania.