Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna ryba po grecku, ale z małym dodatkiem smakowym. Warto wypróbować :)
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2931
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 624
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 189
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 187
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2931
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 624
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 189
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 187
Składniki
Przygotowanie: Filety rybne natrzyj vegetą/kucharkiem. Następnie je usmaż w panierce z jajka i bułki tartej. Warzywa: marchewki, pietruszka, seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Por i cebulę pokrój w piórka i podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodaj starte warzywa, liście laurowe, ziele angielskie. Przecier pomidorowy rozmieszaj w ½ szklance wody. Dodaj do warzyw i duś aż warzywa będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Od czasu do czasu zamieszaj, aby warzywa nie przypaliły się. Na misce wyłóż 1/3 część warzyw a na nie rybę. Przykryj następnie kolejną 1/3 część warzyw i resztą ryby. Przykryj rybę resztą warzyw.