Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponowana sałatka, dzięki temu, że zawiera mięso, jest bardzo sycąca, dzięki czemu nadaje się bardziej jako poobiednia zakąska, niż sałatka do obiadu
Sposób przyrządzenia
Na początek drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę i filety (najlepiej pokroić tak drobno, by nie było kawałków większych od ziaren kukurydzy).
Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku).
Gdy mięso mamy już usmażone, możemy przystąpić do układania sałatki. Tak tak – układania :) Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników, ale układamy je warstwami w nastepującej kolejności (licząc od spodu):
mięso
keczup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
keczup
kapusta
Sałatkę najlepiej nakładać dwiema łyżkami do sałatek, starając się nabrać jednocześnie wszystkie warstwy (my akurat takowymi łyżkami nie dysponowaliśmy, więc posłużyliśmy się zwykłymi łyżkami)
Sałatka smakuje najlepiej, gdy mięso jest jeszcze ciepłe. Życze smacznego!
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1353
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1353
Składniki
Sposób przyrządzenia Na początek drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę i filety (najlepiej pokroić tak drobno, by nie było kawałków większych od ziaren kukurydzy).
Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku).
Gdy mięso mamy już usmażone, możemy przystąpić do układania sałatki. Tak tak – układania :) Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników, ale układamy je warstwami w nastepującej kolejności (licząc od spodu): mięso keczup ogórki cebula kukurydza majonez keczup kapusta
Sałatkę najlepiej nakładać dwiema łyżkami do sałatek, starając się nabrać jednocześnie wszystkie warstwy (my akurat takowymi łyżkami nie dysponowaliśmy, więc posłużyliśmy się zwykłymi łyżkami)
Sałatka smakuje najlepiej, gdy mięso jest jeszcze ciepłe. Życze smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Dzisiaj postanowiłam przyrządzić camembert z grilla oraz grillowane szparagi...
Odsłon: 20
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 320