Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy bardzo ją lubią. Na moich Urodzinach znika błyskawicznie ;]
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 108
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 108
Składniki
Jajka gotuję na twardo. Odcedzam, studzę w zimnej wodzie. Następnie obieram i kroję w drobną kostkę. Por i natkę, osuszam.
Odkładam trochę natki do dekoracji, a resztę razem z porem grubo siekam. Ogórki kroję w kosteczkę. Szynkę kroję w plasterki, a następnie w cienkie paski.
Kukurydzę osączam, mieszam z pokrojonymi składnikami. Przyprawiam solą i pieprzem. Polewam majonezem, mieszam.
Liście cykorii układam w miseczce, tak aby utworzyły koronę. Przekładam sałatkę. Dekoruję natką.
Porcja zawiera 425 kcal.