Do góry

Przekąski Przepis na:

Šledź po włosku

Šledź po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 2886

Śledzie to podobno najzdrowsze ryby. Ja je uwielbiam i odkrywam na nowo na inne sposoby niż śmietana z zielonym groszkiem. Są zdecydowane w smaku więc mozna je zarówno łagodzić jak i podkreślać ich zdecydowany smak. Lubiącym południowe smaki mój przepis powinien smakować. Spróbujcie!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzia kroimy w kawałki i przekładamy do szklanego naczynia.
    Dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulę i drobniutko siekany czosnek.
    Siekamy pietruszkę i pomidory suszone. Całość dodajemy do śledzia i dokladnie mieszamy z dużą ilością pieprzu świeżo zmielonego, oliwą z oliwek i oliwą z pomidorów suszonych.
    Na koniec obsypujemy startym na grubym tarle Parmezanem.
    Dekorujemy świeżymi listkami mięty.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń