Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu, tani i pyszny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102777
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5860
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5852
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102777
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5860
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5852
Składniki
Śledzie odlać z zalewy a następnie opłukać i namoczyć kilka godzin w zimnej wodzie. Po wymoczeniu wyjąć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Śledzie pokroić na kawałki ok. 2cm. Wymieszać z cebulą i ogórkami.
Śmietanę lub jogurt wymieszać z majonezem, dodać curry i jeśli ktoś lubi łyżkę stołową musztardy. Curry dodawać ostrożnie bo nadmierna ilość sprawi że sos będzie gorzki. Najlepiej dodać najpierw pół łyżeczki, spróbować, jeśli ktoś lubi bardziej intensywny aromat dodać jeszcze trochę.
Sos mieszamy ze śledziami połączonymi z ogórkami i cebulą i odstawiamy na pół godziny żeby się wszystko ładnie przegryzło. Gotowe.