Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu, tani i pyszny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1159
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1199
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13282
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1159
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1199
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13282
Składniki
Śledzie odlać z zalewy a następnie opłukać i namoczyć kilka godzin w zimnej wodzie. Po wymoczeniu wyjąć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Śledzie pokroić na kawałki ok. 2cm. Wymieszać z cebulą i ogórkami.
Śmietanę lub jogurt wymieszać z majonezem, dodać curry i jeśli ktoś lubi łyżkę stołową musztardy. Curry dodawać ostrożnie bo nadmierna ilość sprawi że sos będzie gorzki. Najlepiej dodać najpierw pół łyżeczki, spróbować, jeśli ktoś lubi bardziej intensywny aromat dodać jeszcze trochę.
Sos mieszamy ze śledziami połączonymi z ogórkami i cebulą i odstawiamy na pół godziny żeby się wszystko ładnie przegryzło. Gotowe.