Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu, tani i pyszny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Składniki
Śledzie odlać z zalewy a następnie opłukać i namoczyć kilka godzin w zimnej wodzie. Po wymoczeniu wyjąć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Śledzie pokroić na kawałki ok. 2cm. Wymieszać z cebulą i ogórkami.
Śmietanę lub jogurt wymieszać z majonezem, dodać curry i jeśli ktoś lubi łyżkę stołową musztardy. Curry dodawać ostrożnie bo nadmierna ilość sprawi że sos będzie gorzki. Najlepiej dodać najpierw pół łyżeczki, spróbować, jeśli ktoś lubi bardziej intensywny aromat dodać jeszcze trochę.
Sos mieszamy ze śledziami połączonymi z ogórkami i cebulą i odstawiamy na pół godziny żeby się wszystko ładnie przegryzło. Gotowe.