Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wariacje na temat zwykłych, banalnych matjasków!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118146
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118146
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Sledzie namoczyć w zimnej wodzie. Osączyć, pokroić w romby. Cebulę obrać pokroić w cienkie talarki. W średniej misce ułożyć jedną warstwę śledzi, na to kilka plastrów cebuli, 1 liść laurowy i 1 ziarnko ziela angielskiego. Skropić octem balsamicznym. Powtarzać układanie warstw, aż do wyczerpania składników. Na wierzchu musi być cebula. Jeśli zostaną liście i ziele, powkładać przy krawędzi miski. Zalać oliwą, żeby delikatnie przykryła ryby. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny. Wszystko...