Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2164
Dodano: 25.03.2008
Odsłon: 6032
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Sledzie namoczyć w zimnej wodzie. Osączyć, pokroić w romby. Cebulę obrać pokroić w cienkie talarki. W średniej misce ułożyć jedną warstwę śledzi, na to kilka plastrów cebuli, 1 liść laurowy i 1 ziarnko ziela angielskiego. Skropić octem balsamicznym. Powtarzać układanie warstw, aż do wyczerpania składników. Na wierzchu musi być cebula. Jeśli zostaną liście i ziele, powkładać przy krawędzi miski. Zalać oliwą, żeby delikatnie przykryła ryby. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny. Wszystko...
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)