Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... ekstra dodatek np. do sałatek, makaronu, bruschetty itp. ...
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Pomidory sparzyć, usunąć skórkę. Przekroić na pół, usunąć pestki i sok. Ułożyć pomidory na ruszcie i lekko posolić solą morską - suszyć przez ok. 4 godziny, w piekarniku z funkcją termoobieg w temperaturze 60 stopni. Podczas pieczenia przewracać połówki pomidorów. Pomidory powinny być lekko podsuszone ale nie mogą być wysyszone jak np. grzyby.
Pomidory włożyć do słoika, na przemian z ząbkami czosnku i suszonym tymiankiem. Nie dociskać, powinnny leżeć luźno. Wszystko zalać oliwą. Zakręcić. Po trzech dniach oliwa pieknie pachnie ziołami i pomidorami, można jej użyć np. do sałatek. A pomidory .... ja nie mogę się powstrzymać i wyjadam je ze prosto ze słoika :)