Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 40
Dodano: 28.12.2008
Odsłon: 8816
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
gotujemy pierś razem z kostka warzywna, po ugotowaniu mięsa wyciągamy i kroimy w drobne kawałki. dodajemy pomidory krojone, pomidory sparzone bez skórek(pokrojone), przecier pomidorowy i jeszcze trochę gotujemy. dodajemy pokrojone mięsko i śmietany ale tak aby zupa się nam nie zważyła, najlepiej po trochu ciągle mieszając. Gotowe:) w drugim garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu:) smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

cheffy 26 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Ja lubię robić zupę pomidorową z własnego przecieru, który mam przygotowany na zapas w słoiczkach. Wtedy smak jest o wiele bardziej intensywny i naturalny. Niestety ostatni nie mam czasu na robienie własne zupy tylko muszę się zadowolić jedzeniem na mieście. Pomimo tego udało mi się ostatnio zjeść niezłą gęstą zupę w krakowskiej restauracji U Romana, wprawdzie nie dorównywała mojej ;) ale jak na tanie jedzenie była smaczna :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tangerinka 18 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
zdecydowanie chodziło o 35-40g (jedna mała puszeczka przecieru tyle ma).400g, Piterku, to przecież 40 dag!! niemożliwe, albo możliwe, tyle, że buzię wykręca...0 Kto głosował? | Odpowiedz

eksplorator 31 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Najpierw śmietana, a potem pomidory (kwas), to mooooże się nie zwarzy.......... Warto dodać do śmietany nieco (łyżkę) mąki przed wlaniem do gara.0 Kto głosował? | Odpowiedz

piterekk25 10 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
jeśli ktoś lubi wodę zabarwiona na lekko czerwono to proszę bardzo możne dodać 40g przecieru. ja wole jednak z 400g:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Grzesio52 09 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
przecier lub koncentrat pomidorowy, 400g - do zupy dla 4 - 6 osób - pogięło cię?! Chyba 40g ( 2 łyżki)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Grzesio52 09 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Prawie póÅ0 Kto głosował? | Odpowiedz