Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki na każdą okazję

Buraczki na każdą okazję

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 7523

Pyszny dodatek do obiadu, w sam raz na zimę :)

Składniki

  • Woda
  • Ocet winny
  • Cukier
  • Sól
  • Cebula
  • Czosnek
  • Pieprz czarny
  • Ziele angielskie
  • Gorczyca
  • Liść laurowy
  • Buraki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraczki na każdą okazję

Przygotowanie

  1. 3 kg buraków
    zalewa: 1,5 szklanki wody
    0,5 szklanki octu
    1 szklanka cukru
    1 płaska łyżka soli
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    4 ziarnka pieprzu
    4 ziarna ziela angielskiego
    4 ziarna gorczycy
    3 liście laurowe
    pieprz mielony

  2. Zagotowujemy wodę z przyprawami. Buraki szorujemy, gotujemy w łupinach, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i zalewamy zimną zalewą. Zostawiamy na całą noc. Na następny dzień wkładamy do słoiczków i pasteryzujemy 10-15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń