Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 538
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1834
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 538
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1834
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Składniki
Dokładnie myjemy kapustę
Szatkujemy kapustę, Przekładamy do garnka, solimy (2 łyżeczki) i zostawiamy na 20 minut.
Zalewamy kapustę wrzątkiem, dokładnie mieszamy i odlewamy wodę. -kapusta traci goryczkę
Zalewamy kapustę wodą/wywarem (im młodsza tym mniej wody), wrzucamy do kapusty startą na małe paski marchew i gotujemy pod przykryciem przez ok 15 minut (im młodsza tym krócej gotujemy)
Podsmazamy na patelni resztki mięsa
Dorzucamy jabłko, podsmażone mięso, masło (gdy mięso nie jest tłuste) , doprawiamy (pieprzem, majerankiem i solą) do smaku i dalej gotujemy w odkrytym garnku przez ok 45 minut
Odstawiamy garnek pod przykryciem na noc
Następnego dnia:<br /> - jeżeli kapusta jest twarda to dalej gotujemy aż sie zrobi miękka,<br /> - jeżeli jest miekka jedynie podgrzewamy