Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Dokładnie myjemy kapustę
Szatkujemy kapustę, Przekładamy do garnka, solimy (2 łyżeczki) i zostawiamy na 20 minut.
Zalewamy kapustę wrzątkiem, dokładnie mieszamy i odlewamy wodę. -kapusta traci goryczkę
Zalewamy kapustę wodą/wywarem (im młodsza tym mniej wody), wrzucamy do kapusty startą na małe paski marchew i gotujemy pod przykryciem przez ok 15 minut (im młodsza tym krócej gotujemy)
Podsmazamy na patelni resztki mięsa
Dorzucamy jabłko, podsmażone mięso, masło (gdy mięso nie jest tłuste) , doprawiamy (pieprzem, majerankiem i solą) do smaku i dalej gotujemy w odkrytym garnku przez ok 45 minut
Odstawiamy garnek pod przykryciem na noc
Następnego dnia:<br /> - jeżeli kapusta jest twarda to dalej gotujemy aż sie zrobi miękka,<br /> - jeżeli jest miekka jedynie podgrzewamy