Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta gotowana z jabłkami

Kapusta gotowana z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 142

Kapusta babci :))

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta gotowana z jabłkami

Przygotowanie

  1. Dokładnie myjemy kapustę

  2. Szatkujemy kapustę, Przekładamy do garnka, solimy (2 łyżeczki) i zostawiamy na 20 minut.

  3. Zalewamy kapustę wrzątkiem, dokładnie mieszamy i odlewamy wodę. -kapusta traci goryczkę

  4. Zalewamy kapustę wodą/wywarem (im młodsza tym mniej wody), wrzucamy do kapusty startą na małe paski marchew i gotujemy pod przykryciem przez ok 15 minut (im młodsza tym krócej gotujemy)

  5. Podsmazamy na patelni resztki mięsa

  6. Dorzucamy jabłko, podsmażone mięso, masło (gdy mięso nie jest tłuste) , doprawiamy (pieprzem, majerankiem i solą) do smaku i dalej gotujemy w odkrytym garnku przez ok 45 minut

  7. Odstawiamy garnek pod przykryciem na noc

  8. Następnego dnia:<br />
    - jeżeli kapusta jest twarda to dalej gotujemy aż sie zrobi miękka,<br />
    - jeżeli jest miekka jedynie podgrzewamy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń