Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 997
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4188
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 997
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4188
Składniki
Dokładnie myjemy kapustę
Szatkujemy kapustę, Przekładamy do garnka, solimy (2 łyżeczki) i zostawiamy na 20 minut.
Zalewamy kapustę wrzątkiem, dokładnie mieszamy i odlewamy wodę. -kapusta traci goryczkę
Zalewamy kapustę wodą/wywarem (im młodsza tym mniej wody), wrzucamy do kapusty startą na małe paski marchew i gotujemy pod przykryciem przez ok 15 minut (im młodsza tym krócej gotujemy)
Podsmazamy na patelni resztki mięsa
Dorzucamy jabłko, podsmażone mięso, masło (gdy mięso nie jest tłuste) , doprawiamy (pieprzem, majerankiem i solą) do smaku i dalej gotujemy w odkrytym garnku przez ok 45 minut
Odstawiamy garnek pod przykryciem na noc
Następnego dnia:<br /> - jeżeli kapusta jest twarda to dalej gotujemy aż sie zrobi miękka,<br /> - jeżeli jest miekka jedynie podgrzewamy