Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, zdrowa sałatka która jest pożywnym śniadaniem jak i kolacją.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Liście sałaty płuczemy, osuszamy, a następnie szarpiemy na mniejsze kąski, układamy na półmisku. Jajko gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w ćwiartki, układamy na sałacie. Tuńczyka z puszki odcedzamy i układamy między jajka i sałatą. Na wierzch nakładamy zielone oliwki. Podjemy dekorując świeżą rzeżuchą i skrapiając oliwą z czosnkiem.