Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek obiadowy. Często pomijam mąkę i nie zagęszczam, wtedy jest ładniejszy wygląd a smak i tak wspaniały.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 107
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 107
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do niej groszek i razem gotujemy do osiągnięcia przez marchew odpowiedniej twardości. Wtedy solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy łyżkę masła. Mąkę z wodą „wstrząsamy” w słoiku i zagęszczamy marchew.
Aby przetworzyć beta-karoten z marchwi na witaminę A zawsze należy ją jeść z odrobiną tłuszczu, stąd masło.
Moja marchewka jest pokrojona w talarki, ponieważ w ten sposób ją mrożę.