Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek obiadowy. Często pomijam mąkę i nie zagęszczam, wtedy jest ładniejszy wygląd a smak i tak wspaniały.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Składniki
Marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy do niej groszek i razem gotujemy do osiągnięcia przez marchew odpowiedniej twardości. Wtedy solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy łyżkę masła. Mąkę z wodą „wstrząsamy” w słoiku i zagęszczamy marchew.
Aby przetworzyć beta-karoten z marchwi na witaminę A zawsze należy ją jeść z odrobiną tłuszczu, stąd masło.
Moja marchewka jest pokrojona w talarki, ponieważ w ten sposób ją mrożę.