Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 1 kg pomidorów 1 średni kalafior Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki dobrego majonezu 2 łyżki gęstej śmietany kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz - do smaku
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10024
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10024
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Ugotuj kalafiorka i wystudź, podziel go na równe części. Pokroj pomidorki w ósemki. Sos: Wymieszaj majonez ze śmietaną, dodaj wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Aby wyostrzyć smak możesz dodać kika kropel świerzo wyciśniętej cytrynki. Sos można łączyć także z innymi ziołami m.in z bazylią, papryką, oregano, itp. Połącz pomidorka i kalafiorka i zalej sosem. Smacznego