Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 1 kg pomidorów 1 średni kalafior Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki dobrego majonezu 2 łyżki gęstej śmietany kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz - do smaku
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 644
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 644
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Składniki
Ugotuj kalafiorka i wystudź, podziel go na równe części. Pokroj pomidorki w ósemki. Sos: Wymieszaj majonez ze śmietaną, dodaj wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Aby wyostrzyć smak możesz dodać kika kropel świerzo wyciśniętej cytrynki. Sos można łączyć także z innymi ziołami m.in z bazylią, papryką, oregano, itp. Połącz pomidorka i kalafiorka i zalej sosem. Smacznego