Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 1 kg pomidorów 1 średni kalafior Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki dobrego majonezu 2 łyżki gęstej śmietany kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz - do smaku
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 225
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 225
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
Składniki
Ugotuj kalafiorka i wystudź, podziel go na równe części. Pokroj pomidorki w ósemki. Sos: Wymieszaj majonez ze śmietaną, dodaj wyciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Aby wyostrzyć smak możesz dodać kika kropel świerzo wyciśniętej cytrynki. Sos można łączyć także z innymi ziołami m.in z bazylią, papryką, oregano, itp. Połącz pomidorka i kalafiorka i zalej sosem. Smacznego