Sałatki Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
ZALEWA-2 szklanki wody,7 łyżek octu,4 łyżki cukru,1/2 szklanki oleju,koncentrat pomidorowy,5 łyżek ostrego ketchupu,3 ziarna ziela angielskiego,3 listki laurowe,sól,pieprz. Rybę podzielić na małe kawałki,smażyć w typowej panierce(tarta bułka+jajko),ogórki i papryki pokroić w kostkę.W garnku wyłożyć warstwami -usmażona rybę,papryke,ogórki (3 warstwy).Zalać gorącą zalewą.Po ostudzeniu odstawić na 24 h w chłodne miejsce.Zalewę wcześniej gotować 10 min. na malym ogniu. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

papik 17 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Typowa panierka to mąka, jajko, bułka tarta.0 Kto głosował? | Odpowiedz