Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna sałatka z wyrazistym smakiem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7606
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328397
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7606
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328397
Składniki
1. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. 2. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. 3. Ostudzone brokuły wyłożyć na dno salaterki. Jeśli któraś z różyczek jest zbyt duża, podzielić na mniejsze kawałki. 4. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę lub piórka. Wyłożyć na warstwę brokułową. 5. Czerwoną fasolę z puszki przepłukać, wysypać na warstwę cebulową. 6. Jajka pokroić w grubszą kostkę, wyłożyć na warstwę fasolową. 7. Z podanych składników przygotować sos czosnkowy: jogurt naturalny wymieszać z majonezem i przeciśniętym czosnkiem, doprawić do smaku. 8. Sosem polać warstwę jajeczną. 9. Ser feta pokroić w kostkę. Wyłożyć na sos. 10. Ziarno słonecznika uprażyć, posypać po serze... ... i gotowe :)