Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka dla miłośników szpinaku i sera gorgonzola
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12475
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12475
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Szpinak baby,gruszke,papryczkę chilli i pomidory umyc i osuszyc. Boczek pokroic w cienkie paseczki przesmazyc na skwarki i odstawic do wystygniecia i odsaczenia z tłuszczu.
Wszystkie warzywa i ser pokroic w kostke,szpinak w paseczki. Wszystkie skladniki wrzucić do miski,dosypac ostygniete i odsączone skwarki z boczku wymieszac.Na samym końcu polac sosem z 2-3 łyzek sosu balsamicznego (nie octu),2-3 łyżkami sosu sojowego i 2-3łyzkami oliwy(proporcje sosu wg uznania) wszystko polac sosem i jeszcze raz wymieszac. Pycha polecam