Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witaminowa bomba zbilansowana białkiem i odrobiną tłuszczyku
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 85
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 155
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1181
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 85
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 155
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1181
Składniki
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy maks 3 min. na półtwardo. Po ugotowaniu hartujemy zimną wodą.
Udziec z indyka kroimy w kostkę średniej wielkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na oliwie z oliwek do złocistego koloru. Zostawiamy do wystygnięcia. Można oczywiście użyć połowę ilości, czyli 0,5 kg, ale udziec bardzo się kurczy i wbrew pozorom na tą ilość warzyw 1kg mięsa jest w sam raz.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i mieszamy z brokułem.
Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
Pomidory kroimy również w kostkę. Można zastosować pomidory koktajlowe.
Rzodkiewki kroimy na ósemki (jak jest duża sztuka można ósemkę przekroić jeszcze w poprzek :)). Dodajemy do całości.
W osolonej wodzie gotujemy tortellini (czas wg zaleceń producenta). Nie przegotować, można 1 minutę krócej, żeby się nie rozpadały. Hartujemy zimna wodą.
Tortellini waz z mięsem dodajemy do pozostały składników.
Sporządzamy sos:Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, Dodajemy uprzednio przeciśnięty przez praskę czosnek. Można doprawić pieprzem.
Wszystko mieszamy delikatnie i wstawiamy do lodówki.
Podajemy z chlebem typu "wiejski" (pasterski, słowiański, chłopski, etc). SMACZNEGO!