Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z soczystym kurczakiem, która idealnie sprawdzi się na kolację bądź na lunch do pracy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11360
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5312
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11360
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5312
Składniki
Na początku filet z kurczaka dokładnie myjemy oraz osuszamy, po czym usuwamy niepożądane elementy takie jak tłuszcz czy kości. Mięso posypujemy solą, pieprzem oraz papryką a następnie polewamy nieco oliwą i dokładnie wmasowujemy przyprawy. Mięso odstawiamy na 5 minut, później pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach.
Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu do sałaty poprzez wymieszanie wyciśniętej połówki cytryny wraz z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie na talerz nakładamy sałatę, polewamy ją sosem, który wcześniej przygotowaliśmy. Do sałaty dodajemy przepołowione pomidorki oraz pokrojony w kostkę ser feta. Na samą górę układamy pierś z kurczaka pokrojoną w plastry, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!