Sałatki Przepis na:
Sałatka z fetą

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 50
Dodano: 31.01.2010
Odsłon: 18885
Składniki
- sałata lodowa lub karbowana, 1
- ser feta, pół op
- mieszanka mexykańska w puszce (mała), 1
- wiekszy pomidor, 1
- średni ogórek kiszony, 1
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- cukier
- pieprz
- rozgnieciony ząbek czosnku, 1
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Połowę główki sałaty umyć, wysuszyć i podrzeć na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Ser feta, pomidor (sparzony i bez skórki) i ogórek pokroić w kostkę, odsączyć mieszankę mexykańską i dodać do reszty składników. Z oliwy z oliwek, soku z cytryny, musztardy, pieprzu, czosnku i cukru zrobić sos winegret. Delikatnie wymieszać pokrojone składniki, polać sosem i ponownie delikatnie wymieszać.
Komentarze do przepisu (1)

maryna 15 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszna! Zrobiłam na imprezę i natychmiast zniknęła! Goście prawie się o nią bili :)1 Kto głosował? | Odpowiedz