Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka w przygotowaniu. Może też służyć jako dodatek do obiadu. Wyśmienicie smakuje z duszoną karkówką.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1489
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 384
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3041
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1489
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 384
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3041
Składniki
Połowę główki sałaty umyć, wysuszyć i podrzeć na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Ser feta, pomidor (sparzony i bez skórki) i ogórek pokroić w kostkę, odsączyć mieszankę mexykańską i dodać do reszty składników. Z oliwy z oliwek, soku z cytryny, musztardy, pieprzu, czosnku i cukru zrobić sos winegret. Delikatnie wymieszać pokrojone składniki, polać sosem i ponownie delikatnie wymieszać.