Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z grillowanym tofu to świetna propozycja dla osób będących na diecie bezmięsnej, ale nie tylko. Kto jeszcze nie próbował grillowanego tofu, to teraz ma okazję, bo moja sałatka jest naprawdę pyszna, więc warto spróbować.
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 78
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 73
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 180
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 78
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 73
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 180
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy marynatę z podanych składników. Czosnek przeciskamy przez praskę, a wszystkie składniki łączymy w miseczce. Tofu kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty, obtaczamy tofu z każdej strony marynatą i zostawiamy w miseczce na kilka godzin w lodówce. Następnie grillujemy tofu do zarumienienia. Roszponkę wykładamy na talerz, dodajemy pokrojone kolorowe papryki, pomidorki, ogórka i czerwoną cebulę. Na wierzchu układamy grillowane tofu i kilka listków bazylii. Sałatkę można polać ulubionym dressingiem lub sosem, np. winegret, jogurtowo-ziołowym, czy czosnkowym. Smacznego :)