Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, łatwa do zrobienia
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
rozdzielić liście kapusty, opłukać i wysuszyć. Liście pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Wszstko wymieszać. Dodać seler konserwowy. Majonez, około 5-6 łyżek wymieszać z 3-4 łyżkami gęstej śmietany. Aby sałatka nie podeszła wodą, doprawiamy ją solą i pieprzem tuż przed podaniem. Również przed podaniem polewamy ją majonezem wymieszanym ze śmietaną. Sałatka smakuje doskonale jako dodatek do wędlin.