Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3
Dodano: 15.01.2009
Odsłon: 2517
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
rozdzielić liście kapusty, opłukać i wysuszyć. Liście pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Wszstko wymieszać. Dodać seler konserwowy. Majonez, około 5-6 łyżek wymieszać z 3-4 łyżkami gęstej śmietany. Aby sałatka nie podeszła wodą, doprawiamy ją solą i pieprzem tuż przed podaniem. Również przed podaniem polewamy ją majonezem wymieszanym ze śmietaną. Sałatka smakuje doskonale jako dodatek do wędlin.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 20 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
"brzmi " smakowicie,uwielbiam sałatki...0 Kto głosował? | Odpowiedz