Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z kaszy kuskus, z oliwkami i tuńczykiem na każdą okazję.
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 354
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 399
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 385
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 315
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 354
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 399
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 385
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 315
Składniki
Wsyp kaszę kuskus do dużego garnka.
Zagotuj wodę i wlej ją do dwóch szklanek (np. ciemnych ~200ml). Do wody po łyżeczce soli i wymieszaj.
Wlej wodę do kaszy, przykryj i zostaw na 5-8 minut. Po tym kasza wchłonie wodę.
Pokrój: - oliwki w ćwiartki - żółty ser w dosyć drobne kosteczki
Dodaj: - puszkę kukurydzy - oliwki pokrojone w ćwiartkę - dwie puszki tuńczyka - sól, pieprz
Przeszyp do miski, podaj. Smacznego!