Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 323
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14745
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1739
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17041
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 323
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14745
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1739
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17041
Składniki
Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) – w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy.
Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory