Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z pora i kukurydzy

Surówka z pora i kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 12068

Surówka z pora i kukurydzy

Składniki

  • 1 biała część pora
  • pół puszki kukurydzy
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pora dokładnie myjemy i kroimy w cienkie półplasterki, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego odsączoną kukurydzę, jogurt, sok z cytryny, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MarekR 12 lutego Żona mi zrobiła z zrazikami i kaszą jaglaną. Pychota, zjadłem wszystko! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 maja 2018 Słodki smak kukurydzy i ostrość pora, lubię takie smaki :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kawa-z-mlekiem 21 maja 2018 Bardzo fajny przepis, tylko zamiast jogurtu to dodam śmietany :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń