Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dziś dzielę się z wami przepisem na oryginalną, przepyszną sałatkę ze świeżego ogórka z sosem na bazie orzechów nerkowca i przypraw. Zupełnie odmienna od tradycyjnej, polskiej mizerii, a jednak wspaniała smaku i dzięki orzechom bogatsza w składniki odżywcze. Wprost nie mogę się doczekać sezonu na ogórki z ogrodu by cieszyć się jeszcze lepszym smakiem dojrzewających na słońcu warzyw . Ta trochę inna sałatka ogórkowa jest całkowicie wegańska a sposób wykonania bardzo prosty i szybki. Poza składnikami przyda się także obierak do warzyw, który tnie na spaghetti lub krajalnica spiralna, dzięki której spaghetti ogórkowe jest niebotycznie długie. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie żeby ogórki pokroić w talarki lub w kosteczkę smaku to nie zmieni. Składniki na inną surówkę z ogórków 4 ogórki szklarniowe 1 garść posiekanej natki pietruszki 170g orzechów nerkowców 70g tahini 2 ząbki czosnku Szczypta soli Sok z połowy cytryny 120ml wody Wszystkie składniki poza ogórkami i pietruszką zblenduj na gładki sos. Ogórki potnij w spagetti specjalnym obierakiem lub krajalnicą spiralną, przełóż do miski. Wymieszaj z sosem. O jakie to dobre!
Obietak spiralny do warzyw (lub zwykły)
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7813
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1195
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7813
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1195
Składniki
Składniki na inną surówkę z ogórków 4 ogorki szklarniowe 1 garsc posiekanej natki pietruszki 170g orzechów nerkowców 70g tahini 2 ząbki czosnku Szczypta soli Sok z połowy cytryny 120ml wody Wszystkie składniki poza ogórkami i pietruszką zblenduj na gładki sos. Ogórki potnij w spagetti specjalnym obierakiem lub krajalnicą spiralną, przełóż do miski. Wymieszaj z sosem. O jakie to dobre!