Do góry

Śniadania Przepis na:

Proziaki

Proziaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 257

Dodano:

Odsłon: 3293

Niezapomniane smaki z dzieciństwa. Pieczone na kuchni na śniadanie, albo na kolację . Podawane z kawa zbożowa z mlekiem i świeżym masełkiem

Składniki

  • 1 kg mąki, 1 jajko, 1,5 łyżeczki sody ok. 1 litr kefiru lub maślanki 1 łyżeczka soli 3 łyżki cukru
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kefir podgrzać, ciepły wlać do mąki zmieszanej z solą, sodą i cukrem i zagnieść na gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm i wykrawać placki. Piec na niezbyt dużym ogniu na blasze kuchni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń