Do góry

Śniadania Przepis na:

Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem.

Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 585 Ocena: 11727

Dodano:

Odsłon: 301

Lubimy sobie dogadzać szczególnie w weekendy, kiedy możemy zjeść wszyscy razem na spokojnie śniadanie. Takie sandwicze przygotowuje mój mąż. Szybkie do zrobienia a jak smakują… uwielbiam!!! Muszę przyznać, że to najlepsze jego danie, czasem robi też obiady i kolacje jak ma wenę, ale to śniadanie to zdecydowanie śniadanie mistrzów w jego wykonaniu. Proste i bardzo smaczne, takie kanapki na ciepło lubi chyba każdy, a do tego syte. Nawet facet da radę jak widać na załączonym obrazku.

Składniki

  • chleb tostowy
  • masło
  • jajka ( na jednego składaka jedno jajko)
  • sól i pieprz do smaku
  • plastry szynki
  • plastry sera
  • opcjonalnie ulubione dodatki, można dać plasterek pomidora do środka
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem.

Przygotowanie

  1. Na każde 2 sznytki chleba tostowego rozbić 1 jajko i doprawić solą i pieprzem, chleb posmarować z jednej strony masłem.
    Rozgrzać patelnie z 2 łyżkami oleju ważne, aby nie wlać za dużo. Gdy patelnia dobrze się nagrzeje, wylać na środek roztrzepane jajko.
    Na jajko nałożyć 2 sznytki chleba tostowego, smarowaniem do góry.
    Przypiec tylko do momentu ścięcia się jajecznicy, następnie najlepiej łopatką zdjąć całość z patelni na talerz, jajka wychodzące z boku, zawinąć do środka, nałożyć plater szynki, oraz plaster sera. Złożyć kanapę i włożyć do opiekacza.
    Całość zapiec 3,4 min. do zarumienienia.
    I można się cieszyć tak pięknie i apetycznie wyglądającymi sandwiczami.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń