Do góry

Śniadania Przepis na:

Szakszuka

Szakszuka

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 1455

Dodano:

Odsłon: 4550

Kiedy pierwszy raz robiłam szakszukę nie podejrzewałam, że zagości na stałe w moim menu domowym. Przygotowuję ją na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Ten jest najprostszy.

Składniki

  • 2-3 jajka
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • kmin rzymski
  • masło
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na rozgrzanym maśle. Dodałam pomidory w puszce, sól i kmin rzymski. W trakcie gotowania pomidorów przecisnęłam przez praskę czosnek.

  2. Kiedy już wszystko zaczęło wrzeć zmniejszyłam ogień i łyżką zrobiłam wgłębienia, w które wbiłam jajka.
    Przykryłam pokrywką i poczekałam aż białko zetnie się.

  3. Przed podaniem posypałam danie szczypiorkiem i oprószyłam pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń