Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pierwszy raz robiłam szakszukę nie podejrzewałam, że zagości na stałe w moim menu domowym. Przygotowuję ją na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Ten jest najprostszy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7982
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1323
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13762
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7982
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1323
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13762
Składniki
Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na rozgrzanym maśle. Dodałam pomidory w puszce, sól i kmin rzymski. W trakcie gotowania pomidorów przecisnęłam przez praskę czosnek.
Kiedy już wszystko zaczęło wrzeć zmniejszyłam ogień i łyżką zrobiłam wgłębienia, w które wbiłam jajka. Przykryłam pokrywką i poczekałam aż białko zetnie się.
Przed podaniem posypałam danie szczypiorkiem i oprószyłam pieprzem.