Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pierwszy raz robiłam szakszukę nie podejrzewałam, że zagości na stałe w moim menu domowym. Przygotowuję ją na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Ten jest najprostszy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16217
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4971
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16217
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4971
Składniki
Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na rozgrzanym maśle. Dodałam pomidory w puszce, sól i kmin rzymski. W trakcie gotowania pomidorów przecisnęłam przez praskę czosnek.
Kiedy już wszystko zaczęło wrzeć zmniejszyłam ogień i łyżką zrobiłam wgłębienia, w które wbiłam jajka. Przykryłam pokrywką i poczekałam aż białko zetnie się.
Przed podaniem posypałam danie szczypiorkiem i oprószyłam pieprzem.