Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo z węgierską pastą paprykową

Leczo z węgierską pastą paprykową

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 45

Dodano:

Odsłon: 122

Pyszne i sycące leczo z węgierską pastą paprykową. Pasta świetnie podkreśla paprykowy i pomidorowy smak lecza, a do tego jeszcze kiełbasa i boczek.

Składniki

  • 400g mięsa (boczek i kiełbasa)
  • 1 i 1/2 papryki czerwonej
  • 1 papryka żółta
  • 1/2 cukinii
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżeczek pasty paprykowej łagodnej
  • 1/2 łyżeczki pasty paprykowej ostrej
  • 500ml wody
  • ok. 300ml passaty pomidorowej
  • po 1/2 łyżeczki lubczyku i tymianku
  • 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojone w kostkę mięso smażę na rumiany kolor. Przenoszę do garnka, dodaję wodę, przyprawy i zioła, pokrojoną cebulę i czosnek. Gotuję 30 minut. Dodaję pokrojoną paprykę i gotuję ok. 5 minut. Dodaję cukinię i gotuję do miękkości warzyw (10- 12 minut). Dodaję passatę, pastę paprykową i mieszam. Leczo gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń