Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa na żeberkach

Zupa fasolowa na żeberkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 481

Dodano:

Odsłon: 1401

Tradycyjna , na żeberkach najlepsza zupa fasolowa , tym razem na dwóch różnych. Z puszki , bo to upraszcza sprawę i niczym się nie różni od tej moczonej nocami:-)

Składniki

  • 40dkg. żeberek , 1 marchewka, kawałek selera, 1 pietruszka, parę listków lubczyku, 2 małe puszki fasolki białej i czerwonej, 2 l
  • 1 duży ziemniak wydrążony łyżeczką
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Zupa fasolowa na żeberkach

Przygotowanie

  1. Opłukane żeberka gotujemy w wodzie i dodajemy pokrojone warzywa i przyprawy (oprócz majeranku) . Gdy mięso będzie miękkie wrzucamy kuleczki z ziemniaka , fasolę wraz z zalewą. Tylko chwilę jeszcze gotujemy ,dodajemy pieprz i majeranek. Gotowe. Ja lubię dodać jeszcze 2 ząbki czosnku. Listki lubczyku na koniec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń