Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapustą włoską

Zupa z kapustą włoską

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10807

Dodano:

Odsłon: 6623

Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną

Składniki

  • 2 l wody
  • 1/3 małej kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/3 małego selera
  • 1 łyżka czubrycy zielonej
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
  • 100 g makaronu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa z kapustą włoską

Przygotowanie

  1. Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kostkę tej samej wielkości, kapustę (wcześniej obraną z zewnętrznych brzydkich liści) szatkujemy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa smażymy na średnim ogniu, około 5 minut. Po tym czasie wszystko zalewamy wodą, doprawiamy i gotujemy 10 minut - do miękkości warzyw. Makaron gotujemy osobno, al dente. Nie dodawajcie go do garnka z zupą, chyba że zjecie całą zupę za jednym zamachem. Dodawajcie makaron dopiero do zupy na talerzu. Jeżeli macie ochotę, możecie ją dodatkowo zabielić jogurtem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń