Do góry

Newsy

PYSZNE - nr 5/2016

Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice.

Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało - rozpalamy pod rusztem i smażymy, co się da: mięso, ryby, owoce i warzywa. W Domowej piekarni rozprawiamy się z pieczywem na zakwasie i przekonujemy, że warto. Poza tym oswajamy krewetki i pieczemy biszkopt idealny. A w wolnym czasie jedziemy na Węgry - do paprykowego raju.

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:- Bohater sezonu: Między nami szparagami - nie tylko wykwintne dania, ale i pomysły na codzienną przekąskę z pysznymi pędami

- Warsztaty kulinarne: Wielkie grillowanie - nic nie smakuje tak dobrze, jak doskonale przyrządzone danie z rusztu pod chmurką. Przygotuj się na nowy sezon grillowy!

- Do poczytania: Jedz i chudnij! - termogeniki - pod tą tajemniczą nazwą kryją się niepozorne pyszności, które spalają tłuszcz

- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - nawet, gdy dopada Cię zmęczenie po dniu pracy, z naszymi przepisami szybko ugotujesz pyszny obiad

- Domowa piekarnia: Pieczywo na zakwasie - dowiesz się, jak przygotować zakwas i upiec na nim wyśmienity kwaskowaty chleb z chrupiącą skórką

- Facet w kuchni: Dajemy do pieca - Michał udowadnia, że mężczyźni potrafią genialnie gotować. Tym razem częstuje nas swoim domowym chlebem

- Smakujemy Polskę: wielkopolska parzybroda i cebularz lubelski

- Warsztaty kulinarne: Krewetki, królewskie stworzenia - jak to ugryźć? Nie bój się, opowiemy Ci wszystko o obrabianiu i przygotowywaniu krewetek oraz podrzucimy kilka niezawodnych przepisów

- Z czym to się je?: Wszystkie kolory pieprzu - poznaj różne rodzaje tej przyprawy i dodaj nieco pikanterii swojej kuchni

- Jedzmy zioła: Czosnek niedźwiedzi - tym razem nie o ząbkach czosnku, ale o jego liściach. Dowiedz się, co w sobie kryją i z czym najlepiej smakują

- Widelcem po mapie: Paprykowy węgierski raj - jedna z najbardziej gorących kuchni świata puka do Twoich drzwi

- Warsztaty kulinarne: Biszkopt idealny - niby takie proste, ale jednak nie do końca... Podpowiadamy, jak poradzić sobie z ciastem będącym podstawą wielu deserów

- Słodkości: Pierwsze słodkie oznaki lata - w sklepach coraz więcej owoców, na które czekaliśmy przez całą zimę. Wykorzystajmy je w wypiekach!

Zachęcamy do kupna nowego numeru magazynu w wersji papierowej lub elektronicznej.

 

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń