Do góry

Newsy

Kolejny numer magazynu Pyszne

Święta tuż, tuż, a u nas już! Lepiej zawczasu przygotować się do Wigilii, żeby później uniknąć nerwówki i móc w pełni cieszyć się czasem spędzanym w gronie najbliższych.

W tym roku stawiamy na tradycję w najbardziej tradycyjnym wydaniu i proponujemy świąteczne menu na modłę regionalną. Może zamiast barszczu podamy zupę brzadową po kaszubsku, a kutię zastąpimy góralską kołatanką? Do odważnych świat należy! Nie zapominamy o karpiu,bo święta bez karpia się nie liczą, ale staramy się zaserwować go inaczej, a nie znów w panierce. Z kolei na bożonarodzeniowy obiad proponujemy gęś, bo Polacy nie gęsi, ale gęsi lubią. Słodką kropką nad „i" są potrawy z miodem i czekoladą, a tęskniących za słońcem wysyłamy w podróż po Toskanii. Wesołych świąt!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

* Bohater sezonu: Królewski karp - Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego Wigilii, a inni za nim nie przepadają. Pierwszym proponujemy nowe przepisy, a drugim udowodnimy, że karp może być wyśmienity

* Warsztaty kulinarne: Święta regionalnie - Polskie święta są niepowtarzalne i niezaprzeczalnie mają w sobie dużo magii. Jednak w każdym regionie smakują trochę inaczej. Spróbuj jak!

* Smaker poleca: Opłatek - na złe moce i uroki - Dzielenie się opłatkiem jest chyba najważniejszą częścią wigilijnej kolacji. Dowiedz się, jakie są początki tego zwyczaju

* Menu na co dzień: Co dziś jemy? - Uwierz nam, że nawet w tygodniu, gotując na szybko, możesz zjeść coś wyśmienitego

* Domowa piekarnia: Chleb jak marzenie - Pomysły na oryginalne pieczywo z nietypowych składników - będzie smakowicie!

* Smakujemy Polskę: Pyry z gzikiem z Wielkopolski

* Warsztaty kulinarne: Polacy nie gęsi... Ale gęsi lubią! - Gęsi były swego czasu bardzo popularne w Polsce. Dlatego sięgamy do naszego dziedzictwa kulinarnego i przypominamy, jak smaczna jest gęsina - i to nie tylko na świętego Marcina!

* Z czym to się je: Płynne złoto - Trudno przecenić miód - jest przepyszny, odżywczy i zdrowy. A ile potraw można wyczarować z jego dodatkiem!

* Do poczytania: Podziemne smaki soli - Niezapomniana podziemna wyprawa w głąb Kopalni Soli Wieliczka. A po niej królewska uczta - oczywiście doprawiona szczyptą najlepszej soli

* Widelcem po mapie: Toskania smakuje słońcem - Wizyta w krainie malowniczych wzgórz i kolebce renesansu pozwoli skosztować esencji włoskiej kuchni

* Warsztaty kulinarne: Z miłości do czekolady - Stań się profesjonalnym cukiernikiem - pokażemy Ci, jak okiełznać czekoladę w kuchni

* Słodkości: KarmeLOVE - Kwintesencja słodyczy - bursztynowy karmel w zimowych wypiekach - czego chcieć więcej oprócz kubka gorącej herbaty lub kawy?

Magazyn pyszne dostępny jest również w wersji elektronicznej.

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń