Do góry

Newsy

Osiem zaskakujących faktów o chrzanie

6. Chroni żywność

Fot. 123RF/Picsel

Zawijanie żywności w liście chrzanu to również bardzo stara metoda chroniąca żywność przed zepsuciem. Dobrze znały ją nasze babcie, a i my możemy ją wykorzystać. Liście chrzanu zawierają w sobie fitoncydy, które bardzo skutecznie niszczą różnego rodzaju bakterie i wirusy. W przeszłości liśćmi chrzanu okładano osełki masła oraz chleb, obecnie dodaje się je m.in. do kiszonych ogórków, dzięki czemu nie zepsują się.

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń