Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z budyniem i jabłkami

Biszkopt z budyniem i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 250

Dodano:

Odsłon: 16953

Bardzo smaczne szczególnie na drugi dzień

Składniki

  • Składniki na biszkopt:
  • Jajka 6 szt
  • Szklanka cukru
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Mąka pszenna 3/4szklanki
  • Masa budyniowa:
  • Mleko 2 szklanki
  • Cukier pół szklanki
  • Budyń waniliowy 1szt
  • Mąka pszenna 2 łyżki, margaryna
  • Masa jabłkowa:
  • Galaretka agrestowa 2 szt
  • Jabłka średniej wielkości 4 szt
  • Masa kokosowa:
  • Wiórki kokosowe 50 g
  • Łyżka margaryny
  • Cukier 3 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.

  2. Szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budyń i mąkę wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Wystudzić.

  3. Galeretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Jabłka zetrzeć na wiórki, odcisnąć sok. Tężejącą galaretkę dodać do jabłek i wymieszać.

  4. Na patelni rozpuścić margarynę,dodać cukier i wiórki. Mieszać aż wiórki się zrumienią. Wystudzić.

  5. Budyń zmiksować z margaryną na jednolitą masę.

  6. Na biszkopt wykładamy połowę masy budyniowej następnie masę jabłkową. Smarujemy pozostałą masą budyniową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce kilka godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń