Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z jagodami

Przepis dnia 2015-08-04
Ciasto jogurtowe z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 948

Dodano:

Odsłon: 21781

Błyskawiczne, lekkie i puszyste ciasto z leśnymi jagodami

Składniki

  • 2 jaja
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/5 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 330 g jogurtu naturalnego
  • około 1 szklanka jagód
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jagody myjemy i osuszamy. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt naturalny i olej oraz lekko mieszamy. Potem wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz mieszamy do połączenia składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i bułką tartą, przekładamy masę i układamy jagody. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st i pieczemy około 40 minut.
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

limonka03 08 sierpnia 2015 ciasto do niczego przypuszczam że złe proporcje mimo iż było pieczone 65 min wyszedł zakalec od góry do dołu nic się nie nadawało do zjedzenia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

limonka03 04 sierpnia 2015 wygląda apetycznie jutro wypróbuje tylko mam pytanie jakie są wymiary blaszki

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń