Do góry

Sałatki Przepis na:

Coleslaw

Coleslaw

Autor:

Przepisów i artykułów: 280 Ocena: 1387

Dodano:

Odsłon: 975

Znana chyba większości z nas. Można ją spotkać niemalże w każdym sklepie, restauracji czy też budce serwującej fast foody. Przygotowanie tej surówki w domu jest niezwykle proste. Dzięki temu mamy pewność, że nie pochłoniemy sporej ilości chemii, które zawierają surówki dostępne w sklepach. Do przygotowania surówki świetnie nadaje się kapusta stożkowa, która wyróżnia się spośród innych kapust delikatnym, słodkim smakiem. Jej liście są kruche i bardzo soczyste.

Składniki

  • 700 g białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • 1 pęczek koperku
  • Sos
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżeczki cukru
  • pieprz czarny
  • sól
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Kapustę bardzo drobno szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, a cebulę drobno siekamy. Warzywa łączymy ze sobą i mieszamy. Do majonezu dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i solą. Mieszamy i dodajemy do warzyw. Na koniec dodajemy posiekany koperek i mieszamy, Surówkę chłodzimy w lodówce.

    Notes

    * użyłam kapusty stożkowej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń