Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9478

Dodano:

Odsłon: 5384

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego (ja użyłam łopatki wieprzowej)
  • 450 g żółtej fasolki szparagowej (ja użyłam mrożonej)
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • 100 ml wody
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1/4 łyżeczki mielonej chili
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy do zrumienienia. Dorzucamy mięso, smażymy 5 minut, pod koniec dodajemy fasolkę, słodka paprykę, chili i kmin, smażymy kolejne 2 minuty. Dolewamy wodę i passatę, doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jakieś 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń