Do góry

Dania główne Przepis na:

Grilowany dorsz w ziołach z cytryną i natką pietruszki

Grilowany dorsz w ziołach z cytryną i natką pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 49

Lekki ziołowy dorsz z nuta pietruszki

Składniki

  • -1 świeży dorsz
  • Przyprawy
  • -1 łyżka przyprawy do ryb
  • -1 łyżka natki pietruszki (suszonej)
  • -1 łyżka liść lubczyku (suszony)
  • -1 łyżka ziół prowansalskich (suszonych)
  • -4 plastry cytryny
  • - 2 gałazki natki pietruszki
  • Surówka
  • -200g kapusty kwaszonej
  • -80g białej kapusty
  • -2 gałązki świeżej pietruszki
  • -1/4 cebuli
  • - łyżkę oleju lnianego
  • -szczypta cukru
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rybę opłucz i oczyść, odkrój głowę i ogon, (jak są bo możesz kupić bez głowy). Wysmaruj dorsza przyprawami, do środka daj gałązki natki pietruszki i plastry cytryny. Pozostaw na ok 15 minut by składniki się połączyły, po czym połóż na rozgrzany ruszt grilla. Nie dodawaj soli. Piecz ok 45 minut (czas do ustalenia przez ciebie w zależności jak lubisz upieczone)

  2. Kapustę kwaszona pokrój na drobniejsze części i wrzuć do miski dodaj cebulkę pokrojoną na drobne kawałki oraz olej lniany i cukier. Pozostaw na 5 minut by składniki się przegryzły. Dodaj poszatkowaną białą kapustę i posiekaną natkę pietruszki.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń